Samsun canik gezilecek yerler

Canik ilçesi, Samsun’un en fazla turist çeken yerlerinden biridir diyebiliriz. Merkeze oldukça yakın olması, yapılacak aktivite bolluğu gibi durumlar bunun sebebi olabilir. Canik, 2009 yılında merkezden ayrılıp ilçe olmuştur. Samsun ilinin en büyük ekonomik kaynaklarından biridir. Çünkü, şehrin en büyük ticaret ve sanayi merkezi Canik’tir. Bu güzel şehre ayak bastığınızda yapabileceğiniz aktvitelerden, Samsun Canik gezilecek yerler yazımızda bahsedeceğiz.

Burada sakin bir gün geçirmek istediğinizde gezebileceğiniz birbirinden farklı müzeler bulunur. Bir diğer seçeneğiniz de temiz hava, bolca yeşillik içerisinde olabileceğiniz ormanlar, suyun serinliği ve güzelliğine şahit olacağınız şelalelerdir. Bunlar dışında ilçe içerisinde ziyaret edebileceğiniz alışveriş merkezleri bulunur. 

Canik İlçesi Ormanları

Samsun Canik ilçesinde temiz havanın tadını çıkarabileceğiniz ilk durağınız, Meşe Park Ormanı’dır. Burada şehrin gürültüsünden uzak, doğayla iç içe vakit geçirebileceğiniz, çocuklarınızın da bolca eğlenebileceği aktiviteler yerine getirebilirsiniz. Bu orman içerisinde kafeterya, hanım konağı, birçok yürüyüş yolu, macera parkuru ve nikah alanı gibi farklı yerler bulunur.

Bir diğer yeşil alan da, 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkılması ardından yapılan Millet Bahçesi’dir. İçerisinde voleybol ve basketbol sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, kafeteryalar, büyük br otopark ve çocuk eğlenme alanları bulunur. Bu bahçe, hem fiziksel aktivite amaçlı hem de dinlenme amaçlı kullanılabilir.

Samsun Canik gezilecek yerler; Tarih kokan müzeler

Anadolu’da başlayan mücadelemizin duraklarından biri de Samsun’dur. 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Vapuru, Samsun’a yanaştı ve mücadelemiz başlangıcını yaptı. Canik’te bu vapuru ziyaret edebilirsiniz.

  • Bu müze harici burada ziyaret edebileceğiniz;
  • Canik Oyuncak Müzesi (Türkiye’nin en büyük oyuncak müzesi)
  • Destanlar Müzesi gibi yerler de vardır.

Serin sular ve mükemmel manzara; Gölalan Şelaleleri

Samsun Canik gezilecek yerler yazımızda bir sonraki durak; Gölalan Şelaleleri. Burası, şehir merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunur. GölalanKöyü içerisinde bulunan şelalelere ulaşım, bir patika yoluyla sağlanır. Ziyaretçilere adeta görsel bir şölen yaşatır. İrili ufaklı birçok şelale vardır.

Bunun dışında, oldukça eğlenceli olarak yapabileceğiniz farklı su sporları bulunur. Samsun Su Kayağı Tesisi, deniz üzerine yapılan ilk kablolu tesis olma özelliğini taşır. Samsun Belediyesi’ne ait bir tesistir. İçerisinde su kayağı eğitim parkuru, kamp alanı, dinlenme ve alanı izleme platformları, plaj voleybolu sahası gibi birçok yer bulunur. Tesis içerisinde oldukça eğlenceli günler sizi bekliyor olacak diyebiliriz!