Samsun Turizm

Canik İlçesi'nin bağlı olduğu Samsun'a yakından göz atalım!

Samsun, Türkiye'de büyük şehir statüsünde bulunan 30 ilden biridir. Türkiye coğrafyasının en kuzeyinde merkezi bir noktada yer almaktadır. 17 ilçesi bulunur. Bunlardan biri de Canik'tir. Bu ilçe hakkında ayrıntılı bilgileri anasayfamızdan inceleyebilirsiniz. Samsun'un yerleşim geçmişi M.Ö 60.000 yılına dayanır. Burada ilk olarak yaşamış topluluğun Kaşkalar olduğu düşünülür. Yüzyıllar içerisinde pek çok kez el değiştirmiş şehrimiz, 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti himayesine girmiştir. Canik ilçesinde yapılabilecek çeşitli aktiviteler ve turizm ögelerinden bahsettik. İlçemiz Samsun merkeze de oldukça yakın olduğundan burada bir de Samsun turizm ögelerine de yer vermeyi düşündük. Bu amaçla bahsedeceğimiz ilk etkinlik, Samsun Canik yamaç paraşütü olacak.Yamaç paraşütü, yüksek tepelerden koşma suretiyle atlanarak yapılır. Canik ilçesinde bunu Gültepe mahallesinde bulunan tepeden yapabilirsiniz. Oldukça adrenalin yüklü ve eğlenceli bir spordur. Adrenaline gerek yok serin sular olsun yeter diyorsanız, Samsun deniz plajları bu ihtiyacınızı kolayca karşılayacaktır. Ayrıntılı bilgi ilerleyen paragraflarda yer alacak.

Yaz mevsimini geçtik, kış turizmi bize neler sunuyor?

Samsun turizm açısından oldukça zengin bir ildir. Yalnızca extreme sporlar ya da yaz turizmi değil, kış turizmi de oldukça renkli ve heyecan doludur. Bu açıdan Samsun kış turizmi dendiğinde akla ilk gelen merkez; Ladik Akdağ Kayak Merkezi’dir.

Tesis, Samsun ili merkezine bağlı Ladik ilçesine 7 km uzaklıkta yer alır. Karadeniz’in en modern kayak merkezi olduğu söylenir. Dağın adının Akdağ olmasının sebebi, kış aylarında buranın oldukça fazla kar yağışı almasından kaynaklıdır. Burası sadece bir kayak merkezi değildir. Çeşitli zamanlarda burada birçok şenlik, etkinlikler düzenlenir ve her biri görülmeye değer etkinliklerdir.

kayak merkezi

Samsun turizm; Mavi derinliklere yakından bir bakış!

Samsun turizm ögelerinde bir diğer durağımız; Samsun tüplü dalış ve Samsun deniz plajları. Kesintisiz en uzun sahil şeridi bu ilimizdedir. Karadeniz’in doğal yapısı nedeniyle renkli bir deniz altı yaşamı olmasa da, belirli bölgelerde bu turizm yeni yeni gelişmeye başladı. Denizin yüzeyine doğru geri çıkacak olursak;

Samsun sahil şeridinde mavi bayrak almış tam 13 plaj bulunur. Bunlardan İnci Plajı, Atakum’un yalnızca 3,5 km uzaklığındadır. Fener plajı kadınlara ve çocuklara özel bir plaj olup merkeze 5 kmk uzaklıktadır. İncesu Plajı, genellikle yazlıkçıların bulunduğu, merkeze görece uzaklıkta yer alan bir plajdır. Terme Miliç Plajı, Terme ilçesinin büyük bir gelir kaynağıdır. Karadeniz’in en büyük kumsalı buradadır. İçerisinde karavan kampı da vardır.

Samsun’da yapabileceğiniz diğer aktiviteler

Samsun canik yamaç paraşütü, birbirinden güzel plajlar ve kış turizmine genel hatlarıyla değindik. Peki Karadeniz’in bu güzel şehrinde başka neler yapılabilir? Extreme yaşıyor ve bu dalda sporlara ilgi duyuyorsanız kıyının hemen ardında uzanan dağlarda harika parklar bulunur. Bu dağlarda off-road aktivitelerine katılım sağlayabilirsiniz. Bunun yanında yine bu dağların içerisinde içinizi huzur dolduran doğa yürüyüşlerine katılım sağlayabilirsiniz. Dağcılık da ilgileriniz arasında yer alıyorsa, bunun için oldukça popüler noktaları Samsun içerisinde bulabilirsiniz!

Samsun turizm açısından yeniliklere her daim açık bir il olmuştur. Bu yolda geliştirmeye çalıştıkları kaplıca turizmi de oldukça ilgi çeken aktiviteler içerisinde yer alır. Bunun için şehrin etrafında yer alan termal alanlar etrafına konaklama imkanları getirilmeye çalışılmaktadır. Samsun, birçok imkanı şehrin farklı noktalarında bir arada bulabileceğiniz oldukça aktif ve eğlenceli bir şehirdir. Oldukça farklı insanların seveceği aktiviteleri bulabileceği zengin bir şehirdir. Burayı ziyaret etmek, yapacağınız eğlenceli seçimlerden biri olabilir!