Samsun’da Garip Olay Nüfus Müdürlüğünde Bekar Karakolda Evli

Geçtiğimiz günlerde Samsun’da şaşırtıcı bir olay yaşandı. Hiç evlenmemiş olan kadın karakola gidince evli olduğunu öğrendi. Evli olduğunu öğrenen kadın şaşkına döndü. Fadime Turan hiç evlenmemiş olmasına rağmen ifade vermeye gittiği karakolda medeni durumunu gösteren belgeleri görünce hayatının şokunu yaşadı. Olay karşısında polis memurları ile tartışma yaşayan Turan, evli olmadığını defalarca kez belirtti. Evli olmadığını kanıtlamak için gerekli yerlere gideceğini de söyleyen Turan, ifade verdiği evrakları gerekli düzenlemeler yapılmadan imzalamayacağının altını çizdi.

Samsun’da Garip Olayların Ardı Arkası Kesilmiyor

Samsun ilinde yaşayan memur Fadime Turan, bir olaydan ötürü karakolda ifade vermeye gitmişti. Karakolda verdiği ifadesinin ardından evli olduğuna dair bir belge imzalaması istendi. Bu durum karşısında şaşıran Turan, evli olmadığını belirtti. Fakat karakol verilerine göre Turan’ın evli olduğu görünüyordu. Bu durum karşısında Fadime Turan şok geçirdi. Tansiyonu çıkan ve karakolda baygınlık geçiren Fadime Turan polis memurları tarafından sakinleştirildi.

İlkadım ilçesi Lise Caddesi’nde bir hastaneye otobüs beklerken ters istikamette seyreden otomobilin çarpması nedeniyle ÇİMER birimine şikayet mektubu yazan Fadime Turan, geçtiğimiz Cuma günü polis karakoluna gitti. Telefonla bu şikayet için ifade vermek için karakola davet edildi. Polisin imzalaması kendisine verdiğini söylediği belgeyi okumaya başlayan Fadime Turan, medeni durumunun belgede evli yazılı olduğunu görünce şaşırdı.

Hiç evlenmediğini ve medeni durumu nedeniyle evli olduğunu belirten belgeyi imzalamayacağını söyleyen Turan, karakoldaki görevlilerden belgedeki “evli” ifadesinin değiştirilmesini istedi. Durum karşısından polis memurları da çok şaşırdı.İlk olarak Fadime Turan’a inanmakta zorluk çeken memurlar ardından olayın doğruluğuna inandı.

Medeni Hali Evliden Bekara Çevrildi

Bu itirazın ardından polis, Fadime Turan’ın aktardığı bilgilere göre bilgilerin MERNİS sisteminden çıkarıldığını ve bilgilerin sistemden otomatik olarak silindiğini belirterek, Turan’a halledebileceğini söyledi. Bir süre polis memurları ve Turan arasında geçen tartışmadan sonra olayın doğruluğuna inanıldı. Ardından Fadime Turan polise “evli” ibaresi kaldırılırsa belgeyi imzalayacağını söylerken, polis bu bilgiyi belgede yazılı olan yeri kalemle çizerek yerine “bekar” ibaresini yazarak çözdü.

Doğrusunu Öğrenmek İçin Nufüs Müdürlüğüne Gitti

Karakolda bekarken medeni durumunun evli olduğu öğrenilen Turan, Cuma günü mesai saatleri nedeniyle Nüfus Genel Müdürlüğü’ne gelidemedi. Cumartesi ve Pazar günleri evli olmadığı halde MERNİS sisteminde nasıl evli sayıldığını merak eden ve geçirdiği bir sağlık sorunu nedeniyle bunalıma giren Fadime Turan, ertesi sabah erken saatlerde İlkadım Kaymakamlığı Nüfus Müdürlüğü’ne işin doğrusunu öğrenmek için gitti.

Fadime Turan, Nüfus Müdürlüğü’ne durumu anlatırken, yapılan kontrolde Turan’ın medeni durumunun o sırada MERNİS sisteminde bekar olarak kayıtlı olduğu söylendi. Durumun saçmalığına sinirlenen Fadime Turan sinir krizi geçirdi.

Fadime Turan Bu Olay Yüzünden Hasta Oldu

Fadime Turan, yaptığı açıklamada, “Hafta sonunu nasıl yapacağımı düşünerek geçirdim. Bu durum nedeniyle psikolojim bozuldu Evli olduğum için yazılı bir belge imzalamam istendi ve bu sorunun MERNİS’ten kaynaklandığı iddia edildi. Konuyu Nüfus Müdürlüğü’nde çözebileceğimi ilettim. Ancak Nüfus Müdürlüğü’ne gittiğimde medeni durumumun bekar olduğu iddia edildi. MERNİS sisteminde herhangi bir sorun olmadığı ve medeni durumumla ilgili bir belgenin bekar olarak listelendiği bilgisi verildi. İki gün boyunca bu olay beni harap etti. Nüfus Müdürlüğü kurumundan aldığım bekar yazılı belgeyi alıp karakola getirdim. Yine sistemde bir hata olabileceği bilgisi verildi. Bence herkes işini düzgün yapmalı ve herkese saygı duymalı. Küçük bir hata bir insanın hayatını değiştirebilir.” dedi.