Protestan Baptist Kilisesi Vakfı’nın Kuruluşu: Resmi Gazete’de Yayınlandı

Samsun’un Protestan Baptist Kilisesi Vakfı’nın kuruluşuna ilişkin olan tescil kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karar şöyle; “Samsun Protestan Baptist Kilisesi Vakfı, Resmi Gazete’de yayınlanan Vakıf Müdürlüğü kararı ile kurulmuştur.”

Samsun’un Protestan Baptist Kilisesi Vakfı’nın kurulmasına yönelik çalışmalar dokuz ay önce başladı ve yasal kayıt için Asliye Mahkemesi’ne sunuldu. Samsun 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde vakfın tescilinin yağılabilmesi için kuruluş davası açıldı. Samsun’un Protestan Baptist Kilisesi Vakfın sorunsuz bir şekilde açılması içinde mahkeme 3. derecede karar verildi. Mahkeme vakfın tesciline karar verdi. Bu kararla beraber Protestan Baptist kuruluşunu onayladı.

Protestan Baptist Vakfının Kuruluş Amacı

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre Protestan Baptist Kilisesi Vakfı’nın kurucuları şunlar: Erhan Michael Çevik ve Mehmet Orhan Picakral yer alıyor.

Kararda, vakfın kuruluş amacı ise şu şekilde ifade edildi: “Türkiye’de ikamet eden Hıristiyan Türk vatandaşlarının ve yabancıların dini ihtiyaçlarını İncil’e uygun olarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yasalarına uygun olarak karşılamak amacıyla bu vakfın kuruluşuna izin verilmiştir.”

Bu amaçla Samsun’un Protestan Baptist Kilisesi Vakfı, Hristiyanların dini inaçlarını ve inanış biçimlerini güvence altına almış oldu. Artık Protestan olan herkes güvenle ve bir vakıf desteği ile dinlerini yaşayabilecek. İbadetlerini rahatlıkla yapabilecek.

Resmi Olarak Protestan Baptist Vakfının Kuruldu

Samsun Dördüncü Hukuk Mahkemesi’nde Protestan Baptist Kilisesi Vakfı kurulmasını talep eden karar, Vakıf Tescil Davasının üçüncü duruşmasında verildi. Mahkeme vakfın tesciline karar verdi ve kuruluşunu onayladı. Bu kararla beraber artık resmi olarak Protestan Baptist Kilisesi Vakfı kurulmuş oldu.

Protestan Baptist Kilisesi Vakfı Başkanı Papaz Orhan Pıçaklar, karardan hem kendisinin hem de protestanların memnun olduğunu belirterek, “Dualarımız kabul oldu.” dedi. Pıçaklar, kararla ilgili olarak, “Bize başkalarına hizmet etme fırsatı verin” dedi. “Vakıf olarak tanrının hizmetine ve halimize dua etmeye devam edeceğiz. Vakfımızın tüm milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz.” cümlelerini de konuşmasına ekledi.

Protestan Baptist Vakfının, oluşum sürecini yaklaşık dokuz ay önce tamamladı ve yasal olarak bir asliye hukuk mahkemesine sevk edildi. Gerekli evrakların ve belgelerin toplanmasının ardından vakfın kurulmaması için bir engel ortada kalmadı. Samsun’un Dördüncü Derece Asliye Hukuk Mahkemesinde düzenlenen üçüncü oturumda tescil edilmiş ve resmi olarak kurulmuştur.

Protestan Baptist Kilisesi Vakfı Başkanlığı’na Papaz Orhan Pıçaklar getirildi.

Samsun Protestan Baptist Kilisesi Vakfı, Resmi Gazete’de yayınlanan Vakıf Müdürlüğü kararı ile kurulmuştur. Vakfın başkanı, “Vakfın feshedilmesi halinde borçlar ödendikten sonra kalan mal ve hakları Bursa Evanjelik Kilisesi Yaşam ve Kültür Vakfı’na devredecek. Vakfın sorunsuz ve güvenli bir şekilde ilmesi için bu şekilde bir karar da alındı.” dedi.

Samsun Protestan Baptist Kilisesi Vakfı’nın kurulmasına yönelik çalışmalar dokuz ay önce başladı ve yasal kayıt için Asliye Mahkemesi’ne sunuldu. Samsun 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde vakfın tescili için kuruluş davası açıldı ve 3. derecede karar verildi. Mahkeme vakfın tesciline karar verdi ve kuruluşunu onayladı. Resmi gazetede yayınlanan bir karara göre, Samsun Protestan Baptist Kilisesi Vakfı’nın kurucuları: “Erhan Michael Çevik, Hürrem Karolin Çevik, Aidun Tekur, Gürselen Picakler, Yahya Aidun, Tansel Kutur, Sadettin Tops, Şükür Boyaçol, Ertan Çevik, Mehmet Orhan Pichakr.” oldu.

Kararda, vakfın amacı “Türkiye’de yaşayan Hristiyan Türk vatandaşları ve yabancıların dini ihtiyaçlarını Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarına, İncil’e uygun olarak, temel ilkelere uygun olarak yerine getirmektir. Hristiyan inançları Türkiye tarafından da güvence altına alınmıştır.” dedi.