Samsun’da Kayıp Olan Otizmli Kızın Cesedi Bulundu

Emine Ayhan’ın ailesi Çarşamba günü kızının 7 Temmuz gecesi kaybolduğunu bildirdi. Perişan olan aile çocuklarının bulması için en kısa sürede ekipleri aradı. Aynı zamanda ekipler de harekete geçerek ilçe genelinde arama başlattı. Kızın tişörtü önceki gün Yeşilırmak’ın kenarında bulundu. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Sualtı Polisi ve AFAD ekipleri, Yeşilırmak Havzası’nda 26 kilometrelik mesafeyi taramaya başladı. Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığına bağlı bir ekip de helikopterlerle havadan aramalara destek vermişti. Fakat tüm aramalara rağmen küçük kızın cansız bedenine ulaşıldı.

Samsun’un Çarşamba semtinde 14 gündür aranan 10 yaşındaki Emine Ayhan’ın cesedi, kaybolduğu yerin 5 km uzağında bir bataklıkta bulundu. Çocuğun nasıl ve ne şekilde oraya gittiği bilinmiyor. 

Çarşamba semtinde yaşayan Ayhan ailesi, 7 Temmuz gecesi otizmli kızları Emine Ayhan’ın kaybolduğunu bildirdi. Ekipler ilçe genelinde arama çalışması başlattı. Arama sırasında, Yeşilırmak banliyösünde Emine Ayhan tişörtü bulundu. Sonuç olarak, Devlet Polisi Sualtı Grup Komutanlığına bağlı dalış polisleri ve AFAD ekipleri, 26 kilometre mesafeden YeşilIrmak havzasını temizledi. Ekip yine bölgenin çeşitli bölgelerine de odaklandı. Bugün askeri polise bağlı ceset köpekleri, Ayhan’ın kaybolduğu bölgeye 5 kilometre uzaklıktaki bataklıkta bir ceset buldu. Yapılan incelemede cesedin Emine Ayhan’a ait olduğu ortaya çıktı.

Bataklıktan Çıktı

Samsun’da 14 gün süren aramanın ardından otizmli Emine’nin cesedi, kaybolduğu yerden uzaktaki bir bataklıkta bulundu.

Emine Ayhan’ın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Cumhuriyet savcısı tarafından yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Samsun’un Çarşamba semtinde otizmli 10 yaşındaki Emine Ayhan’dan 7 gün haber alınamadı. Yeşilırmak havzasında kızı aramak için helikopter kullanıldı. Helikopterlerin yanında pek çok insan ve köpek yer aldı. Yeşilırmak’ın sonunda bir kız tişörtü bulundu.

Çocuğun neden ve ne şekilde oraya gittiği bilinmiyor. Birisi mi götürdü yoksa kendisi mi gitti bilinmiyor. Durumun belirsizliği ise kafalarda şüphe uyandırıyor. Polis gerekli araştırmaları ve sorgulamaları yapıyor. Perişan olan ailesi ise durum karşısında sessiz kaldı. Küçük çocuğun cansız bedeni otopsi için hastaneye gönderildi. 

Tişörtünü Bulan Mahalle Sakini Konuştu

Emine Ayhan bulunmadan bir süre önce mahalle sakini Harun Altan, “7 gün önce buraya kayıp bir kız geldi. Daha sonra aradığımda nehir kenarında bir tişört buldum. Otizm hastalığından dolayı gömleklerini elleriyle yırtma alışkanlığı vardı. Yırttığı bütün üstlerini büyükannesi de dikti. Bulunan tişörtte de benzer bir şeyde nehir kenarında bulundu. Ailesi gömleğin Emine’ye ait olduğunu doğruladı.” demişti. 

Emine’nin cesedi Samsun’da 14 günlük aramanın ardından bulundu

Yaklaşık iki haftadır Samsun’da aranan otizmli 10 Emine Ayhan’ın cesedi, kaybolduğu alandan sadece 5 km uzaklıktaki bir bataklıkta bulundu. Kayıp Emine Ayhan’ın cesedi Samsun şehrinin Çarşamba ilçesinde bulundu. Ayhan ailesi, otistik kızları Emine Ayhan’ın 7 Temmuz gecesi kaybolduğunu bildirdi. Ekipler ilçe genelinde arama çalışması başlattı. Arama sırasında, Yeşillmak eteklerinde Emine Ayhan’ın tişörtü bulundu. İl Güvenlik Teşkilatı Sualtı Grup Komutanlığına bağlı dalış polisleri ve AFAD ekipleri, Yeşil Lumak havzasında 26 kilometrelik bir bölümü arandı. 

Ekip yine bölgenin diğer kısımlarına odaklandı. Bugün askeri polise bağlı ceset köpekleri, Ayhan’ın kaybolduğu bölgeye beş kilometre uzaklıktaki bataklıkta bir ceset buldu. Yapılan incelemede cesedin Emine Ayhan’a ait olduğu ortaya çıktı. Emine Ayhan’ın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için savcılık tarafından yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.