Haber Canik

HABER CANİK  BÜLTENI

Son Dakika Canik Haberleri
Canik İlçe
Canik İlçe

Haber Canik bültenine göz atmadan önce, Canik ilçesi ve tarihine bir göz gezdirelim. Samsun Canik ilçesi, şehrin dört merkez ilçesinden biridir. Var olan nüfusuyla en kalabalık beşinci ilçedir. 2009 yılına kadar beldeyken, 2009’dan sonra şehirden ayrılarak ilçe olmuştur. İlçenin asıl tarihine gelecek olunursa, M.Ö 6 yüzyılda Miletli denizci göçmenler tarafından kurulduğu düşünülür. Şehirde bulunan devlet üniversitesinin merkez yerleşkesi, yani Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü ilçede yer almaktadır.

Yerleşke içerisinde iktisadi, idari ve sosyal birimler fakültesiyle, mimarlık ve tasarım fakülteleri yer alıyor. Burada yer alan bir başka üniversite de Canik Başari Üniversitesi’dir. Bu üniversite bir vakıf üniversitesi olup 2012 yılından beri faaliyet göstermektedir. Canik Belediyesi sayesinde ilçe, turistlerin oldukça ilgisini çeken ve gittiğinize sizi pişman etmeyecek oldukça ilginç bir yer olmayı başarmıştır.

Yerli halk arasında Canik, sürülerin kışın barındıkları yer anlamında yerliler tarafından “Cenik” olarak kullanılır. Coğrafi ve idari bir bölgeyi ifade eder. İlçenin bulunduğu bölge oldukça ilginçtir. Mert Irmağı’nın düzlüklerle Canik Dağları’nın arasında kalır.

Haber sitemizde ayrıca Canik ilçesiyle ilgili olarak;

Son dakika haberleri
Canik hava durumu
İlçe tarihi ve gelişmeleri hakkında birçok bilgi sahibi olacaksınız
En Yeni Haberler

Canik’te Medya

Samsun Canik ve çevresini ilgilendiren haberlerde akla ilk gelen kaynak yine belediye oluyor. Samsun Üniversitesi Canik kampüsü içerisinde aktif bir iletişim ofisi bulunmasa da, üniversitenin ayrıca bir iletişim ofisi bulunuyor. Turistlerin gözdesi ilçede olup bitenleri anında öğrenmek ve güncel kalmak için bir yeni adresiniz artık biziz! Eğitimden güncel haberlere her alanda var olan gelişmeleri size aktarmak için hazırız. Bu güzel bölgeyi ziyaret etmeden önce sitemize uğramayı unutmayın. En güncel ve doğru bigliler burada!

Canik Belediyesi’ne Yakından Bir Bakış

Belediye’nin başkanlığını İbrahim Sandıkçı üstlenmektedir. Kendisi 1972 yılında Canik’te dünyaya gelmiştir. Bir süre çeşitli sektörlerde iş yapan aile şirketini yönetti. Daha sonra Merkez İlçe Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. Bunun ardından da Canik Belediye Başkanı olarak görevine başladı. Canik Belediyesi ekibiyle daha iyisini yapmak için çalışmaları devam ediyor.

Gelişme yolunda atılan adımlardan biri de yeni projeler oluşturmaktır. Belediyenin oluşturmayı hedeflediği birkaç projeye göz atalım; Hobilerinizi mesleğe dönüştürmenizi sağlayacak Canik Meslek Edindirme Kursları ile her sene 580 kişiye eğitim veriliyor. Bunun dışında 100,Yıl Bulvarı’nı kamulaştırmak adına yapılacak 1-5 katlı bina projeleri bulunuyor. Son olarakta, gözümüz yükseklerde diyip gökyüzüne uçurulabilecek model roketler yapmak için bir eğitim verilmesi planlanıyor!

Samsun Canik ilçesi
Eğitim Haberleri

Samsun Canik Ziyaretinizde Yapabileceğiniz Aktiviteler

Samsun Canik bulunduğu konum dolayısıyla farklı aktiviteleri bir arada yapmanıza olanak veriyor. Bunlardan biri de Canik Belediyesi ve Samsun Yamaç Paraşütü Kulübü’nün düzenlediği Yamaç Paraşütü Şenliği’ne katılmak olabilir! Etkinlik, 2 gün sürmekte ve Canik’in yamaç paraşütü koşullarını oldukça net karşılayan Gültepe Köyü’nde gerçekleştirilir. Kuşları kıskandıracak insanlardan biri olabilirsiniz!

Bunun haricinde zengin doğanın size sunduğu bir başka güzellikte şehirde yer alan Gölalan Şelaleleri’dir. Bölgeye eski Samsun-Kavak karayolu üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Şelale, Gölalan Köyü yakınındaki dere yatağında bulunur. Yakın mesafedeki vadiye yaya olarak inerek dereboyunca yürümeniz gerekir. Yol boyunca göreceğiniz birçok şelale bulunur ama görülmeye değer olan büyük iki şelale vardır. İlki köye çok yakın mesafede diğeriyse 30 dakikalık mesafededir.

Sağlık Haberleri
Samsun Canik ilçesi

Samsun Canik Hakkında Merak Edilenler

1925 yılında sökülen vapurun benzeri 1999 yılında dönemin valisinin emriyle aslına uygun ölçülerle tekrar inşa edildi. Müzeye girdiğinizde geminin içinde gezebilir, Milli Mücadele’ye ufak bir bakış atabilirsiniz.

Şehrin merkezinden ilçeye ölçülen mesafe yedi kilometredir. Bu da ortalama 12 dakikalık bir araba yolculuğu demektir. Yani Samsun’a ziyarete geldiğinizde bu güzel ilçeyi ve imkanlarını çok kısa sürede görebilir ve tadını çıkarabilirsiniz.

Samsun ili Canik ilçesi nüfusu şu an toplam 101.253 kişiden oluşur. Yani nüfusun 50.728’i erkek 50.525’i kadındır. Nüfus artış hızında 2019 yılından bu yana %2.00’lık bir artış gözlemlenmiştir. Bu bilgilere İlçe Nüfus Müdürlüğü ve Belediye tarafından sunulan verilerden ulaşılmıştır.

Bölge Haberleri